thema GELUK


DRIEDAAGSE LEERGANG VAN WERKDRUKNAAR WERKPLEZIER

In deze leergang wordt je bewust gemaakt van de eigen regie die je kunt nemen om minder werkdruk te ervaren en worden er praktische tools aangeboden hier zelf mee aan de slag te gaan.

De leergang bestaat uit drie workshops die helpen om het werkplezier te vergroten, de vitaliteit te versterken en hiermee de werkdruk te verminderen.

De interactieve workshops worden telkens afgesloten met een huiswerkopdracht. Bij de start van de eerste workshop doen de deelnemers een zogenaamde 0-meting op basis van een korte vragenlijst die de deelnemers zelf invullen. De derde bijeenkomst wordt afgesloten met dezelfde vragenlijst om te meten of er een verandering heeft plaatsgevonden.


Workshop 1: Elke dag Werkplezier

Om werkplezier te vergroten is het van belang om inzicht te hebben in de aspecten die de werknemer zelf in de hand heeft, waar hij zelf aan de touwtjes kan trekken. Welke zaken in het werk kosten energie en welke leveren juist energie op?


Workshop 2: Zelfleiderschap

Zelfleiderschap betekent jezelf zodanig beïnvloeden dat je optimaal gemotiveerd bent, dat je je eigen richting bepaalt en daarmee optimaal presteert. Hierbij spelen diverse componenten een rol.


Workshop 3: Psychologisch Kapitaal

Optimisme, hoop, veerkracht en zelfvertrouwen zijn positieve eigenschappen die helpen om goed om te gaan met stress, tegenslag en uitdagingen. Iedereen heeft deze eigenschappen al (een beetje), maar ze kunnen verder ontwikkeld worden. Goed ontwikkeld psychologisch kapitaal zorgt voor minder last van stress en angst, gelukkiger zijn, het leveren van betere prestaties en meer tevredenheid. ‘erken wat niet goed gaat, bekrachtig wat goed gaat en onderzoek waar je naartoe wilt’.

TRAINERS
ASTRID WOLSWIJK OF HEIN DE VISSER,TRAINERS BIJ LOYALIS KENNIS EN CONSULT

DATA

Donderdag 13 februari

Donderdag 5 maart

Donderdag 26 maart

Tijd: 15.00-17.30


KOSTEN

€375,- p.p.


LOCATIE

De Ontmoeting,

De Verwachting 7, Anna Paulowna


INFORMATIE

info@onderstroom.nu