thema INCLUSIEF


GEDRAG, (G)EEN PUNT!

Herken je dit?

Je hebt een leerling of meerdere leerlingen in de klas met gedragsproblemen of gedrags- en ontwikkelingsstoornissen. Je wilt deze leerlingen op de juiste manier begeleiden, maar weet niet precies hoe. Je bent op zoek naar informatie en praktische tips die je de volgende dag kunt toepassen in uw onderwijspraktijk. Dan is deze korte cursus iets voor jou!


Tijdens de eerste bijeenkomst wordt er achtergrondinformatie over de belangrijkste gedragsproblemen en gedragsstoornissen gegeven die je in de klas tegen kunt komen, zoals AD(H)D, autisme spectrum stoornissen, ODD, (faal)angst en hechtingsproblematiek. Daarnaast wordt op verschillende manieren getoond en ervaren hoe leerlingen met deze verschillende problematieken de schooldag ervaren.

Tijdens de tweede bijeenkomst krijg je praktische tips en handvatten om deze leerlingen in de klas te begeleiden. Je krijgt passende handelingssuggesties, ideeën voor optimaal klassenmanagement, uitleg over gesprekstechnieken en tips voor het productief inzetten van uw eigen houding en gedrag. Want het zijn vaak kleine dingen die een groot verschil kunnen maken.

TRAINER: TJITSKE SABELIS

Tjitske is Onderstroom trainer en werkt als leerkracht en intern begeleider op de Julianaschool.

Tjitske is gedragsspecialist en heeft daartoe haar Master Special Educational Needs in 2012 behaald. Vorig schooljaar heeft Tjitske de cursus ‘Gedrag, (g)een punt’ ook gegeven. De recensies daarover waren zeer lovend.

DATA

Dinsdag 5 november 2019

Dinsdag 12 november 2019

Tijd: 15.00-17.30


LOCATIE

De Ontmoeting,

De Verwachting 7, Anna Paulowna


KOSTEN

€200,- pp


INFORMATIE

info@onderstroom.nu


INSCHRIJVEN

www.onderstroom.nu