Ervaringen van ouders van De Wegwijzer - Opperdoes

Onze ervaringen met thuisonderwijs gegeven door school: Allereerst willen we een compliment geven aan de school! Echt knap hoe jullie dit allemaal in een korte tijd op de rit hebben gekregen. De eerste dagen was uiteraard nog een beetje zoeken maar al snel zat er een goed en vast ritme in.

Snappet Wanneer de kinderen of wij iets niet begrijpen verloopt het contact heel goed! De meiden kunnen met jullie videobellen en wij kunnen heel makkelijk met jullie in contact komen via de parro-app. De laatste weken is er een vast tijdstip om met de hele klas te videobellen dat vinden we heel fijn, ook voor het ritme van de kinderen. Een groot voordeel voor jullie en voor de kinderen is wel het gebruik van Snappet. Dit is voor de kinderen bekend en duidelijk, ze weten precies wat ze moeten doen en hoe het werkt!

Mama, help! Onze ervaringen met het thuisonderwijs bij ons thuis: De eerste week is het zoeken naar een ritme, het inloggen lukt niet altijd vanwege de drukte op zulu. Wanneer de meiden uiteindelijk zijn ingelogd weten ze precies wat ze moeten doen want dat heeft de juf duidelijk opgeschreven. Wanneer ze even iets niet begrijpen is het makkelijk om mama te roepen… En dat is natuurlijk geen probleem. Maar wanneer dat steeds gebeurt wanneer je langsloopt of in beeld bent is dat niet altijd even fijn… Helemaal wanneer je ziet dat ze het best begrijpen maar gewoon even goed moeten kijken naar de uitleg of de tip die erbij staat! Ook willen we niet te veel helpen (antwoorden geven) omdat we vinden dat ze toch zoveel mogelijk zelf moeten doen en ze goed moeten kijken naar de uitlegfilmpjes, dat willen ze nog weleens overslaan.

Lastige momenten Het videobellen met de juf is fijn maar soms ook nog een beetje onwennig. Na zo’n anderhalve week begint alles een beetje te wennen. We gaan gewoon op tijd uit bed en starten om 8:45 met lezen en daarna gaan we verder met de lessen. Er zijn vaste videomomenten met de klas en dit is heel fijn! Tussendoor pauze willen de meiden niet, dus een fruitje naast de laptop en ze gaan gewoon door. Ze zijn dan meestal wel op tijd klaar in ieder geval voor de middag. Ik zelf ga ook gewoon aan het werk en kom af en toe bij ze kijken, dit werkt goed en we zien dat de meiden het dan ook redden. Wanneer ze iets niet begrijpen roepen ze ons of wachten totdat we er weer zijn. Soms zijn ze/we elkaar zat en hebben we gelukkig de ruimte om even apart te gaan zitten. Het gaat dus eigenlijk best goed allemaal maar er zijn zeker moeilijke en lastige momenten. Dit merken we aan de meiden en aan ons zelf…

Onzeker Maar het is niet reëel om te zeggen dat deze lastige momenten alleen met het thuisonderwijs te maken hebben. Het heeft ook te maken met de onzekere situatie waar we met z’n allen in zitten! Hoe lang gaat dit duren? Blijft iedereen gezond? Gaan we het redden met ons bedrijf? Zorgen om de mensen om ons heen die het heel moeilijk hebben met hun bedrijf, het missen van vrienden en familie, niet kunnen sporten!

TROTS! Maar wij zijn zeer tevreden over de manier waarop het thuisonderwijs wordt verzorgd door school en gaan ondanks de lastige momenten gewoon door zolang het nodig is, proberen elkaar zoveel mogelijk te helpen, zijn trots op onze kinderen en op alle juffen en de meester van De Wegwijzer en hopen dat we elkaar heel snel allemaal weer kunnen zien want zeker de meiden missen hun vriendinnen, de juffen, de gymles…… eigenlijk gewoon het normale leven!!