Inclusief André en Sanne op het Mozaïek

Inclusief is voor mij kort gezegd dat iedereen er mag zijn, erbij hoort. Het team van Het Mozaïek straalt dit uit en handelt hiernaar. Dit gebeurt op meerdere niveaus; leerling, ouders en team. Onze profilering voor de komende jaren is “De school als maatschappij” het team dat wij nu hebben is divers en mede daardoor een minimaatschappij op zich.


Inclusief team
Naast dat wij een directie, intern begeleiders en leerkrachten in huis hebben, zijn wij heel blij met Sanne Leeninga. Zij is een oud-leerling van ons en heeft op de praktijkschool gezeten. Zij is inmiddels een jaar bij ons aan het werk. Wellicht is het interessant voor andere scholen om te weten hoe de financiering is geregeld. Zij wordt betaald vanuit de werkdruk verlagende middelen, vanwege een subsidie pakt deze constructie relatief voordelig uit. Dit maakt dat wij haar een baan aan kunnen bieden die bij haar past en we haar een mooie plek in de maatschappij kunnen bieden.


Daarnaast hebben wij André, hij is onze conciërge en werkt al heel wat jaren bij ons. Elke dag werkt hij afwisselend een aantal uren op locatie Spaans Leger als op locatie Toereppel. Wij kunnen absoluut niet meer zonder hem! Elke dag is hij vrolijk en helpt hij waar hij kan, van fietsbanden plakken tot het regelen van de lunch tijdens een studiedag. Zijn bijdrage binnen onze school is goud waard, maar helaas kunnen we hem dat niet bieden. André krijgt via de vrijwillige bijdrage een vergoeding voor zijn tomeloze inzet.

Kim Harder

Ik ben Sanne Leeninga en ben 17 jaar oud.
Ik woon in Enkhuizen samen met mijn ouders en mijn broer Joost van 19. Ik heb zelf ook op het Mozaïek gezeten. Toen heette het nog de Voorhof. Ik zou eigenlijk naar groep 3 gaan, maar in samenspraak met mijn ouders en het team is besloten om naar het Palet te gaan. Dat was voor mij beter omdat ik niet mee kon komen met de rest in de groep. Na een heel leuk afscheid te hebben gehad op de Voorhof heb ik daarna een hele leuke tijd gehad op het Palet en daarna de Praktijkschool. Nu ben ik hier zelf klassenhulp. Wat ik zoal doe? Ik sta de juffen van groep 1/2 bij. Ik speel dan met de kinderen spelletjes, ik help bij knutselactiviteiten, ik maak de werkboekjes en help kinderen die hulp nodig hebben bij het naar de wc gaan. Ook ga ik altijd mee naar buiten tijdens het buitenspelen en help tijdens de gymles de kinderen als dat nodig is. Elke dag doe ik kleine schoonmaakwerkzaamheden. Ik heb altijd al geweten dat ik met kinderen wilde werken, dus mijn droom is uitgekomen.

Met vriendelijke groet Sanne Leeninga.

Ik ben André Kranghand, 54 jaar.

Sinds 2010 ben ik conciërge op het Mozaïek. Vanaf dag 1 ben ik op mijn plek op school. Ik vind het erg leuk om klusjes te doen en iedereen weer blij te maken met het resultaat. Ik doe uiteenlopende klussen van het ontstoppen van wc’s tot aan kopiëren.

Ook de interactie met de kinderen en leerkrachten vind ik bijzonder leuk. Doordat ik heel toegankelijk ben kunnen ze met alles bij me aan komen, niets is eigenlijk te veel. Leuk zijn dan ook de reacties van de kids als er iets kapot is in de klas. Tegelijk schreeuwen ze tegen de juf/meester, roep meester André die kan het wel maken! Zó leuk, daar doe je het voor.


Ik hoop nog lang te mogen rondlopen op het Mozaïek!


André Kranghand

DEEL ARTIKEL: