Boekentip
van John

De snelheid van vertrouwen.
Dat wat alles verander
t
(the speed of trust).

Door Stephen M.R. Covey

Vertrouwen is voor velen nog altijd ontastbaar, soft en een sociale waarde, maar volgens Stephen M.R. Covey is vertrouwen een keihard economisch meetbaar managementinstrument. Hij legt uit waarom vertrouwen de kritische succesfactor is van de nieuwe economie. Vervolgens laat hij zien hoe u dat vertrouwen wekt en geeft, zowel aan uw medewerkers als aan uw klanten, aandeelhouders en andere belanghebbenden, waardoor uw organisatie meer snelheid maakt, minder kosten heeft, meer omzet behaalt en u en uw medewerkers bovendien meer energie krijgen. Aan de hand van dertien eigenschappen en vijf cirkels van vertrouwen geeft Covey een routekaart om vertrouwen op elk niveau te bereiken, om te werken aan karakter en competenties, geloofwaardigheid te versterken en om een leiderschap te ontwikkelen dat inspireert tot vertrouwen.

De auteur introduceert 'vertrouwen' als succesfactor voor ondernemen. Met vele voorbeelden geeft hij aan dat een groter vertrouwen de kosten vermindert en de snelheid van het werkproces verhoogt. Hij maakt bij analyses gebruik van vijf cirkels van vertrouwen. Deze werken 'van binnen naar buiten': het begint bij vertrouwen in jezelf, gevolgd door relatievertrouwen, organisatievertrouwen, marktvertrouwen en tot slot maatschappelijk vertrouwen. In de eerste cirkel zijn vier kernen van belang: integriteit, intenties, capaciteiten en resultaten. Vervolgens heeft gedrag een belangrijke sleutelrol. Dertien gedragingen worden onderscheiden, zoals bijvoorbeeld: recht door zee zijn, respect tonen, transparantie creeren, fouten rechtzetten, loyaliteit tonen, resultaten boeken, en jezelf verbeteren. De vier kernen en dertien gedragingen kun je dan toepassen op de volgende drie cirkels. Het boek is goed leesbaar, bevat veel voorbeelden en helder taalgebruik en is bruikbaar voor een bredere doelgroep dan alleen managers.


Peter de Boer op www.bol.com

Boekentip
van Lonneke

Als het aan Lonneke ligt, vullen we de boekenmand

in de lerarenkamer aan met het volgende boek:


De Corporate Tribe

door Daniëlle Braun en Jitske Kramer

Het boek begint met de zin ‘The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes… but in having new eyes.’


Volgens BOL.com is het boek 'De Corporate Tribe' voor leiders, consultants, trainers, coaches, veranderaars die de geëigende modellen en scans voor cultuurverandering voorbij zijn. Die willen werken met de onderstroom van organisaties. Die voeding zoeken voor leiderschap en verandering in een nieuwe tijd. Die anders willen organiseren.

Dit bovenstaande is absoluut waar, maar laat je er ook niet door afschrikken. Volgens mij zijn we in het onderwijs allemaal leiders (in verschillende vormen). Daarom hier deze boekentip en aanvulling op andere stukken in dit magazine. Het boek is voor iedereen die nieuwsgierig is naar prachtige verhalen uit verschillende culturen, daarvan wil leren en het wil gebruiken in zijn leven als onderwijsondersteuner, als juf, als meester, als schoolleider, als… bedenk het maar! Absolute aanvuller in de boekenmand.

Boekrecensie ‘De Corporate Tribe’:

Over organisatiecultuur wordt veel geschreven, gezucht en gesproken. Cultuur is van oudsher het aandachtsgebied van antropologen.


De corporate antropologie kijkt met dezelfde verwonderde blik naar organisaties, boardrooms en leiders, zoals antropologen dat naar tribale samenlevingen doen. Lezers van dit boek worden meegenomen op een reis langs verre vreemde volkeren. Om vervolgens met een andere, nieuwe blik te kijken naar de eigen organisatie.


In zo’n dertig meeslepende verhalen wordt een andere blik op organiseren en organisaties gegeven. Exotisch, maar met praktisch toepasbare denkwijzen, tips en verandermodellen. Door het lezen raak je prettig in de war én goed toegerust met een antropologische blik en een gereedschapskist om met de eigen organisatiecultuur of die van klanten aan de slag te gaan.

Danielle Braun en Jitske Kramer zijn corporate antropoloog. Zij beschouwen organisaties als tribes, structuren als verwantschapssystemen, leiders als chiefs, visiedocumenten als totempalen. De auteurs gaan op zoek naar de onderstroom van organisaties, de bezieling, de mogelijkheden voor natuurlijke transitie en de soms bizarre rituelen die maken dat samenwerken, leiden en veranderen lastig, maar zeker niet onmogelijk is. Wie dit boek leest, wordt een beetje antropoloog en kijkt nooit meer hetzelfde naar organisaties​.

De antropologische verhalen in dit boek geven inzicht en praktische tools en modellen voor organiseren, veranderen en leiden van organisaties. We kijken de kunst af bij verre vreemde volken. Omdat we al lang weten hoe we moeten organiseren. We zijn het soms alleen even vergeten.

Deel dit artikel: